ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΡΙΤ Α.Ε.»

Posted: Ιουλίου 16, 2013 by kovotsos in Uncategorized

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ

 

Άρθρο 6

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000)€. Στη ΝΕΡΙΤ_ΑΕ μεταβιβάζονται όλες οι εκκρεμότητες οπτικοακουστικών παραγωγών και τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτές,  του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε , και δεν έχουν εκκαθαριστεί ως την δημοσίευση του παρόντος.

 

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’

θ) η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το σύνολο των οπτικοακουστικών έργων, που εκκρεμούν και δεν έχουν εκκαθαριστεί μετά την  διακοπή λειτουργίας της  ΕΡΤ ΑΕ. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται όλα όσα έχουν εγκριθεί και για το ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί,  με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ. Το παραπάνω αφορά και την μίσθωση ελληνικών οπτικοακουστικών έργων.

 

ι) Κάθε υποχρέωση που προκύπτει για την ενίσχυση και παραγωγή και προαγωγή των οπτικοακουστικών έργων, και ανατίθετο ή υποχρέωνε την ΕΡΤ, μέσω της ισχύουσας νομοθεσίας αποτελεί πλέον υποχρέωση της ΝΕΡΙΤ.

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Άρθρο 3

1. Oι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και ως ποσοστό ευρωπαϊκών παραγωγών στο σύνολο του προγράμματος και ως προς τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ανεξάρτητους παραγωγούς, διέπονται από την ισχύουσα εθνική και κοινοτική ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

Άρθρο 5

2. Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ετήσιο και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:

 

α. Τους επιδιωκόμενους στόχους κάθε σταθμού και κάθε δραστηριότητας της Εταιρίας, εκφρασμένους σε ποσά και ποσοστά και το αντίστοιχο προϋπολογιζόμενο κόστος.  Για την πρώτη περίοδο εφαρμογής Στρατηγικού Σχεδίου ορίζεται  ως  αναλογία παραγόμενων και μεταδιδόμενων εκπομπών στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, η σχέση μεταξύ ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών) και προγράμματος (σειρές, μίνι σειρές, τηλεταινίες, δημιουργικό ντοκιμαντέρ) σε ποσοστά 45% – 55% αντίστοιχα.

 

 

η. Την έγκαιρη και σαφή δημοσιοποίηση των αναγκών του προγράμματος του κάθε καναλιού της απαραιτήτως μέσω της «Διαύγειας».

 

 

Άρθρο 2

2. Σ’ αυτό το πλαίσιο ενισχύει την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή ως συγγενή μορφή οπτικοακουστικής έκφρασης (ταινίες μυθοπλασίας και ταινίες ντοκιμαντέρ κλπ) είτε μέσω της παραγωγής σχετικών προγραμμάτων είτε μέσω της συμμετοχής της σε κοινά προγράμματα με άλλους εθνικούς ή υπερεθνικούς φορείς.

 

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Άρθρο 6

3. Με κοινή απόφαση  του Υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., και με την επιφύλαξη της κοινοτικής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους – το οποίο για τα πρώτα τρία χρόνια από την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ ΑΕ παραμένει στα επίπεδα αυτού της ΕΡΤ ΑΕ – τα υπόχρεα για την καταβολή του πρόσωπα και ο τρόπος είσπραξής του. 

 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Άρθρο 16

Μεταβατικές διατάξεις

 

  1. 1.                   Κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου γίνεται από αρμόδια επιτροπή της Βουλής που δημιουργείται προς τούτο. Η επιτροπή προτείνει προς τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κατάλογο 10 ονομάτων από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εκείνος επιλέγει τα επτά. Τα υπόλοιπα είναι αναπληρωματικά. Η θητεία του Συμβουλίου αυτού δε μπορεί να υπερβεί τους έξη μήνες. Το Εποπτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια και  κατ΄ εξαίρεση του άρθρου 9, διορίζει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η θητεία των οποίων δεν μπορεί να υπερβεί την κατά τα ανωτέρω θητεία των μελών του Ε.Σ. 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s